Martin Grudaj (Albanië) – cello
Erik Le Cornu Huele – piano

CD met vroege werken van Erik Satie:
o.a. Gymnopédies, Gnossiennes, Trois Mélodies de 1888

Erik Satie festival en CD-presentatie

Timbre Records realiseerde een bijzonder project:
een CD-opname van vroege werken van Erik Satie (Gymnopédies, Gnossiennes 1-3 en Trois Mélodies de 1886) in een arrangement voor cello en piano.

Bijzonderheid:
A) is dat deze werken in een dergelijke instrumentatie, naar ons weten, voor het eerst worden uitgebracht op CD;
B) is dat beide musici, al improviserend en deels gecomponeerd door Le Cornu Huele, subtiliteiten toevoegen aan de sfeer van de composities.

 

Voor Erik Le Cornu Huele, Conservatorium Amsterdam en Utrecht (afgestudeerd bij Bert van den Brink & Jasper van ’t Hof) is improvisatie essentieel
in zijn spel: de vrijheid om zich in het nu te laten inspireren en dit uit te drukken.
Eerdere cd’s o.a. Talking Trees – Solo piano, (Uit de Pers:  ” een aanrader voor liefhebbers van elegant en mystiek pianospel “) Friday the Fourteenth – Erik Huele Ensemble en Traces Mundial met de Flamenco Latin groep Tinto Sol. ( zie www.soulsinging.net)

Martin Grudaj
Martin Grudaj

De klassiek geschoolde Martin Grudaj (cum laude Conservatorium Den Haag) heeft, door zijn vertrouwdheid met de volksmuziek van zijn vaderland Albanië en de improvisatie traditie aldaar, een speciale feeling voor improvisatie: een niet alledaagse combinatie.
Erik over Grudaj: “Ik ben regelmatig zeer geroerd door de prachtige, verfijnde klanken uit Grudaj’s cello. En soms spelen we stiller als stil. Ik voel me vereerd en geïnspireerd met deze maestro Satie’s composities te vertolken en te improviseren vanuit Satie’s sfeer.”

Huele en Grudaj
Le Cornu Huele en Grudaj

Le Cornu Huele heeft sinds zijn tienerjaren een voorliefde voor Satie en geeft de laatste jaren recitals gewijd aan Satie met enige compositie en improvisatie toegevoegd.

Concerten: o.a.  in Zwitserland (Wengen, Kandersteg, St Luc), Slovenië, Duitsland (Keulen), Engeland (Stroud), live  Radio 4 Spiegelzaal in Concertgebouw Amsterdam, Muziekinstrumenten museum Eelde, De Roos Amsterdam, museum de Buitenplaats Eelde, Huiskamer Festival Garnwerd, Lutherse kerk Groningen.

 

Erik en Martin na het concert van 11 okt 2015 in de kerk te Norg

 

Bestellen:
voor 1 CD : € 15  + 3 porto = € 18
of 3 CD’s : € 40  + 3 porto = € 43
een origineel verjaars cadeau en support voor de artiesten

mail: erikhuele@hotmail.com of tel 050-312 46 50

Reacties op de CD:

– Ik had niet gedacht dat er een nog mooiere uitvoering van zou kunnen zijn als die van Reinbert de Leeuw.
Dus wel. Ik vind de cello zo prachtig, krijg regelmatig een brokje in m’n keel. (Klaas)

– Ik hoorde in de auto jullie duo optreden donderdag op de radio. Was erg onder de indruk van o.a. Gnossienne no1.
De gevoeligheid waarmee jullie speelden was fantastisch! Ik heb het fragment inmiddels al vaak teruggeluisterd op internet.